Curatare plafon – Cum se face in mod corect?
Ca si tapiteria scaunelor, banchetelor, covoraselor si mochetelor, si cea a plafonului se murdareste in decursul timpului si trebuie curatata.
Deseori ne-a fost calcat pragul de clienti care au avut neplacuta experienta de a plati pentru a le fi cauzat un prejudiciu. Așadar, daca doresti sa mergi la un atelier de detailing care sa-ti curete tapiteria plafonului fara surprize ulterioare (dezlipire), trebuie sa tii cont de cateva aspecte foarte importante:
Tapiteria plafonului nu trebuie udata in exces in timpul procesului de curatare si nu trebuie frecata cu peria, acest proces facandu-se obligatoriu cu umezeala controlata. De ce? Pentru ca tapiteria este fixata pe stratul suport (burete sau carton) cu ajutorul unui adeziv aplicat sub forma unei pelicule foarte fine. Prin inundarea acesteia cu apa si prin frecare agresiva, ea se inmoaie, rezultatul fiind dezlipirea tapiteriei de pe plafon.
Tapiteria plafonului nu trebuie curatata cu aparate tip injectie-extractie sau cu aparate de curatare cu abur. Desi avem si noi in dotare astfel de aparate, am ales sa nu le folosim la acest proces deoarece duzele folosite sunt aplicate etans pe tapiterie si din cauza puterii de extractie a aparatului se forteaza desprinderea materialului textil de pe stratul suport. Mai mult decat atat, daca pe langa extractie se foloseste si functia de injectie a aparatului, riscul de dezlipire a tapiteriei de pe plafon creste exponential. Cred ca va dati seama singuri ce poate face aburul…
Singura metoda corecta prin care se poate curata tapiteria plafonului este cea cu umezeala controlata, cu ajutorul detergentilor profesionali de curatare si a lavetelor.
Daca ti s-a curatat tapiteria plafonului prin primele metode mentionate in articol si nu se observa inca dezlipiri, te numeri printre norocosi. 🙂 Iata cum arata, de obicei, un plafon curatat in mod neprofesional: