Pregatirea caroseriei pentru aplicarea de protectie ceramica
Daca vrem sa aplicam o protectie ceramica pe caroserie, procesul trebuie sa fie precedat de operatiuni prealabile obligatorii.
Acestea sunt: spalarea, decontaminarea, polisharea, degresarea in 2 pasi si uscarea facuta inclusiv cu ajutorul pistolului cu aer comprimat.
La finalul acestor operatiuni vom face o inspectie optica a tuturor locurilor inaccesibile si susceptibile de a retine apa, inlaturand riscul de a lua contact cu ea si de a pata in acest fel elementul de caroserie. Va spuneam in partea introductiva ca exista ceva contraindicatii cu privire la aplicare. Intre acestea se afla si cele care ne anunta ca protectia ceramica nu trebuie sa ia contact cu apa cel putin in primele 12 ore de la aplicare. Din acest motiv, noi am ales sa aplicam protectia ceramica folosind aplicatoare si nu pistolul cu aer comprimat din motive tehnice intemeiate. Pe acestea, insa, le vom detalia intr-un video urmator care cu siguranta o sa te intereseze.
Aplicarea
Odata pregatita, masina este aproape gata pentru aplicare. De ce aproape gata? Pentru ca oricat de ermetic ar fi spatiul in care aplicam, pot ramane in suspensie pentru o vreme indelungata fine particule de contaminanti. De aceea, exact inainte de aplicare vom sterge inca o data elementul.
Fiind o solutie care se solidifica in contact cu aerul, fiecare incarcare a aplicatorului trebuie urmarita pentru ca nu cumva pe acesta, din greseala, sa asezam odata cu solutia si cioburi. Totodata, prima incarcare cu protectie ceramica a acestuia, trebuie sa asigure o saturatie crescuta. Odata incarcat aplicatorul cu protectie ceramica, alegem suprafata pe care urmeaza sa aplicam. Asa cum spune si producatorul, indicat ar fi ca aceasta sa fie de aproximativ 60×60 cm. Aplicarea se face folosind miscari liniare de sus in jos si de la stanga la dreapta, executate succesiv, aplicand o presiune usoara. Ne asiguram ca solutia este aplicata pe intreaga zona si este dispersata uniform. Daca pe zona aleasa intalnim canturi si zone de imbinare ne vom concentra atentia pe acestea si le vom usca, in incercarea de a evita contactul cu apa.
De la un producator la altul, protectia ceramica trebuie lasata sa actioneze timpi diferiti. Tot la fel, exista diferente de timp si pentru aplicarea straturilor succesive si de solutii diferite, insa pentru acest subiect vom face un video special.
In orice caz, toate produsele de calitate trebuie sa vina insotite de o fisa tehnica iar acolo gasiti toate aceste informatii. Asadar, nu sariti peste aceasta lectura.
Stergerea
Dupa ce am lasat solutia sa actioneze, indepartam surplusul in 2 pasi. Procesul de stergere trebuie sa inceapa in intervalul de timp recomandat de producator pentru a evita orice fel de risc, dar mai ales pe principalul dintre acestea si anume patarea caroseriei. In situatia in care surplusul de material nu a fost indepartat la timp si s-a solidificat in aceasta forma grosiera, vom fi nevoiti sa reluam toate procedurile pentru zona respectiva incepand cu procesul de polishare, in vederea corectarii imperfectiunii.
De notat este ca lavetele de stergere trebuie sa fie dedicate si intretinute corespunzator, ca durata de viata a acestora este una scazuta (maxim 2-3 utilizari) si ca acestea vor fi folosite strict in acest scop.
Asadar, in prima instanta urmarim indepartarea surplusului de material iar imediat dupa aceea, cu concursul unei surse de lumina vom indeparta toate celelalte urme fine, aparente.
Apasă pe butonul de mai jos pentru a vedea prețurile pentru aplicarea de protecție ceramică