fbpx
Cu totii stim ca protectia ceramica este una dintre protectiile de top pe care piata o poate oferi in prezent. Sa presupunem ca ai platit pentru o astfel de protectie iar cei care ti-au luat banii, au uitat sa iti spuna ca trebuie sa o intreti si cum sa o faci (adica faptul ca trebuie executat serviciul de mentenanta protectie ceramica anual sau la 10.000-15.000 km). Dar tu sa nu ii judeci! Daca nu ti-au spus, sunt sanse mari ca nici macar sa nu cunoasca amanuntele acestea! 🙂

Asa cum probabil stii deja (in cazul in care ne-ai mai urmarit videoclipurile sau alte materiale educative ale noastre), dupa procesul de aplicare protectie ceramica, masina rezista cu mult mai bine in fata factorilor de degradare! De ce? Pentru ca odata aplicata aceasta protectie ceramica, este ca si cum ai fi invelit masina cu o fina pelicula de sticla. Doar ca si aceasta, odata aplicata, intra in plin proces de degradare. Carevasazica, aceasta protejeaza degradarea lacului protector si a vopselei prin insasi supunerea ei la degradare. 

Astfel, toate actiunile mecanice si toti contaminantii care in mod normal ar fi afectat lacul protector, incep sa lucreze impotriva protectiei ceramice. „Bun si… ce avem de facut in situatia asta?”

Cand este recomandat serviciul de mentenanta protectie ceramica

Pai este foarte simplu. Mergi la atelierul de detailing auto care a facut aplicarea protectiei ceramice si, daca ei nu stiu ce au de facut, le spui tu! 🙂

Asadar, anual masina trebuie sa treaca printr-un proces de mentenanta protectie ceramica. Asta presupune ca, dupa ce masina este spalata temeinic (inclusiv cu un sampon care contine SiO2), aceasta trebuie decontaminata, uscata, degresata, iar la final se aplica o solutie (sealant) tot pe baza de SiO2 (dioxid de siliciu), care sa repare micile imperfectiuni aparute peste an. 

„Pai da da’…. ce imperfectiuni?! Ca eu am protectie ceramica!”

Este adevarat! Dar si pe aceasta, insa, se pot depune clei, rasina, bitum, etc. Cum tot la fel, si pe aceasta pot sa apara microzgarieturi (chiar daca apar mult mai greu decat pe lacul protector). Iar astfel, efectul hidrofob ajunge sa se diminueze substantial sau chiar sa dispara! Ori doua dintre avantajele protectiei ceramice sunt fix acelea ca prin efectul hidrofob, aceasta face ca procesele de spalare si cel de uscare sa fie mult mai usoare si rapide. 

Mai mult decat atat, odata revenit efectul hidrofob, autoturismul se va murdari mult mai greu iar aceasta se traduce prin vizite mai rare la spalatorie. Sigur, chiar daca peste protectia ceramica s-au asezat contaminanti sau daca pe aceasta au aparut microzgarieturi, nu inseamna ca aceasta nu mai exista. Ba da! In continuare protectia ceramica exista si cu siguranta isi face treaba in mare parte! Doar ca tu nu te vei mai bucura de absolut toate beneficiile ei. Iar pe toate le poti recapata cu o suma modica! Caci da, serviciul de mentenanta protectie ceramica nu trebuie sa coste mai mult de aproximativ 15% din valoarea platita pentru aplicarea protectiei ceramice.

Iar la final, haide sa iti mai vindem un pont: O suprafata dura (precum cea tratata cu protectie ceramica) este destul greu de zgariat. Insa o suprafata dura dar si lucioasa (alunecoasa) este aproape imposibil de zgariat! 

Ce zici? Are sens? 🙂

error: Content is protected !!